Csak egy erős állam segíthet az embereknek

Szlovákiában napról napra szegényebbek az emberek. Nyugtalanítják őket a drasztikus áremelkedések, a magas élelmiszer- és energiaárak, az egészségügy helyzete és a szegény régiók, ahol az emberek becsületesen dolgoznak. Ezekkel a problémákkal sem Matovič, sem Heger kormánya nem tudott semmilyen módon megbirkózni, és a megoldásukkal a jelenlegi kormány is bukásra áll. Ha meg akarjuk állítani az emberek elszegényedését, és emelni szeretnénk az életszínvonalukat, akkor egy új, hozzáértő, stabil és felelős kormánynak kell jönnie, amely az emberekért dolgozik, és nem a saját problémáira koncentrál. A HLAS megoldást kínál Szlovákia valódi problémáira. A megoldás pedig egy erős állam, mert csak egy erős állam képes hatékonyan segíteni az embereknek.

Ismerd meg az erős államot
Arrow down
1.

Segítség
a rászorulóknak

Egy erős államnak képesnek kell lennie arra, hogy hatékonyan segítsen minden rászorulónak.

Alapvető szociális biztonság az alkotmányban:

Az alapvető szociális védelmet közvetlenül az Alkotmányba foglaljuk, hogy a jövőben egyetlen kormány se nyúlhasson önkényesen hozzá. Az olyan szociális jogok, mint a tisztességes nyugdíjhoz, szabadsághoz, megfelelő bérekhez és munkaidőhöz való jog szintén az alkotmány részévé válnak.

Valódi 13. nyugdíj:

Bevezetünk egy valódi 13. nyugdíjat, amely megegyezik az átlagnyugdíjjal, azaz 640 euróval.

Családi kártya családi kedvezményekke:

Családi kártyát vezetünk be, amely a családok számára kedvezményeket biztosít az állami és önkormányzati szolgáltatásokból.

Startpénz a fiatalok számára:

Minden újszülöttnek és minden gyermeknek, aki a program indulásakor nem több mint öt éves bevezetünk egy rendszeres havi állami megtakarítást, amely nagykorúvá válás után egyfajta pénzügyi kezdőcsomagot jelent majd.

2.

Alacsonyabb élelmiszer - és energiaárak

Egy erős államnak alacsonyabb élelmiszer- és energiaárakat kell biztosítania az emberek számára

A stratégiai vállalkozások kerüljenek vissza állami kézbe:

Lépéseket fogunk tenni az állami befolyás megerősítésére a stratégiai energia- és vízipari vállalatokban, hogy egy erős állam garantálja az alacsonyabb energiaárakat az emberek, a vállalkozások és a helyi önkormányzatok számára.

Olcsó, megfizethető és minőségi élelmiszerek:

Alacsonyabb adók bevezetésével segítjük a hazai élelmiszertermelőket, és szabályozzuk az áruházláncok kereskedelmi felárát, hogy az emberek olcsóbban vásárolhassanak jó minőségű hazai élelmiszert.

Az emberek nem veszíthetik el a tetőt a fejük felett:

Egyértelmű szolidaritási elveket fogunk meghatározni a bankok számára, és megváltoztatjuk a hitelek visszafizetésére vonatkozó szabályokat, hogy az emberek ne kerüljenek az utcára, amikor megnő a törlesztőrészletük.

Új, korszerű kórházak:

Új, korszerű kórházakat építünk Pozsonyban, Martinban és Besztercebányán, és korszerűsítjük a meglévő kórházakat Szlovákia-szerte.

Több orvos, több ápoló, több egészségügyi dolgozó:

Növelni fogjuk az orvos-, ápoló- és egészségügyi hallgatók kapacitását, hogy a szlovák hallgatók elsőbbséget élvezzenek a külföldi hallgatókkal szemben, és megteremtjük a feltételeket ahhoz, hogy a diploma megszerzése után Szlovákiát részesítsék előnyben a külfölddel szemben.

Ingyenes járóbeteg-rendelők, olcsó gyógyszerek:

Nem engedjük meg a járóbeteg-rendelőkben a térítési díjak bevezetését, és ingyenesen biztosítjuk a szükséges gyógyszereket a szociálisan rászoruló csoportok számára, valamint a legkorszerűbb gyógyszereket minden súlyos beteg számára.

3.

Minőségi és megfizethető egészségügyi ellatás

Egy erős államban az egészségügynek az emberek számára nyújtott szolgáltatásnak kell lennie, nem pedig néhány kiválasztott üzletének.

4.

Szlovákia az első helyen

Az új kormánynak Szlovákia nemzeti érdekeit, polgárait, településeit, városait és régióit kell előtérbe helyeznie.

MEGSZÜNTETJÜK A REGIONÁLIS EGYENLŐTLENSÉGEKET:

A regionális egyenlőtlenségek végleges felszámolására irányuló nemzeti terv elindításával három választási cikluson keresztül biztosítjuk Szlovákia régióinak kiegyensúlyozott fejlődését, mert senkit sem szabad büntetni azért, hogy hol született vagy hol él.

ELKEZDÜNK ÉPÍTKEZNI ÉS BERUHÁZNI:

Biztosítani fogjuk az alapvető infrastruktúra – az autópályák, valamint az 1. osztályú utaktól az önkormányzati utakon át minden kategóriájú út építésének befejezését, a hidak javítását és a vasút korszerűsítését - befejezését a beruházási alapok jelentős növelésével és az építés szabályainak megváltoztatásával.

BIZTONSÁGOS ÉS VIRÁGZÓ SZLOVÁKIÁT EURÓPÁBAN ÉS A VILÁGBAN:

Az Európai Unió és a NATO tagság Szlovákia jólétének és biztonságának garanciája, feltéve a szlovák nemzeti érdekek előtérbe helyezését ezekben az intézményekben.

Szakpolitikai összefoglaló:

Ezek közül a prioritások közül négyet olyan alapvetőnek tartunk, hogy azok a következő kormányhoz való csatlakozásunk feltételei:

Nem fogunk olyan pártokkal együttműködni, amelyek elutasítják a teljes 13. nyugdíjat.

Nem fogunk olyan pártokkal együttműködni, amelyek elutasítják az állam erős kezét az élelmiszer-, az energia- és a bankszektorban.

Nem fogunk olyan pártokkal együttműködni, amelyek elutasítják a regionális egyenlőtlenségek kiegyenlítésére irányuló tervet.

Nem fogunk olyan pártokkal együttműködni, amelyek bármilyen módon veszélyeztetik EU- és NATO-tagságunkat.

Csak egy erős állam segíthet az embereknek